Vi er sociale

Radonsikring af boligen

Få professionel radonsikring af boligen med Furesø Kloak og Beton. Radon er en radioaktiv gasart, der kommer fra undergrunden og siver op i boligen.

Indhent et tilbud her


  Vi vender tilbage hurtigst muligt på din henvendelse.

  Radonsikring

  Radon er en radioaktiv gasart, der kommer fra undergrunden og siver op i boligen. Bygningsreglementet kræver, at byggerier sikres mod radon, fordi radon er sundhedsskadeligt. Påvirkning af radon over længere tid kan være medvirkende til lungekræft.

  Har du fået foretaget en radonmåling, hvor der blev konstateret et for højt niveau af radon, kan du tage fat i os og få foretaget en radonsikring.

  Skriv til os på kontor@furesoekloak.dk eller giv os et kald på telefon 40 37 13 67

  Hvor kommer radon fra?

  Radon trænger ind i bygninger gennem revner eller sprækker mod jorden på grund af det ofte lavere lufttryk inde i bygningen end under bygningen.

  Særligt i rum med gulve direkte mod jord som eksempelvis kældre, er der risiko for radon i bygningen. Radonindholdet i jorden varierer fra sted til sted. Det er muligt at måle radonkoncentrationen i en bolig med simpelt måleudstyr kaldet et dosimeter.

  Hvordan sikres boligen mod radon?

  I forbindelse med nybyggeri ved eksempelvis terrændæk eller støbning af gulv, monterer vi en radonspærre langs kanter og gennemføringer og sikrer dermed bygningen mod radon.

  Bygningsreglementet stiller krav om, at alt nybyggeri skal radonsikres og det er dig som bygherre, der har ansvaret for, at det bliver gjort.

  Ved eksisterende byggeri etablerer vi forskellige typer af radonsug eller ventilation, som skal mindske radonkoncentrationen i boligen.

  Kontakt os på telefon 40 37 13 67, hvis du har mistanke om radon i din bolig. Vi undersøger det og sikrer boligen mod radon.

  Gode råd til anlæg af ny kloak

  Sundhedsstyrelsen har udgivet denne pjece om radon, hvis du ønsker at vide mere.

  Energistyrelsen har i samarbejde med Statens Institut for Strålebeskyttelse, Kræftens Bekæmpelse og med støtte fra Realdania udviklet hjemmesiden radonguiden.dk. Her kan du læse om risikoen for radon, hvordan du måler radon og få konkrete anvisninger til, hvordan du kan sænke radonniveauet i dit hus.

  Kontakt os gerne

  Har du spørgsmål til hvordan randonsikring af boligen fungerer, så henvend dig allerede i dag på tlf. 40 37 13 67, Mail, Facebook eller kontaktformular

  Vi har stor passion for etablering af radonsikret hjem. Vi kan give dig god rådgivning og vejledning, til hvordan du sikrer dig mod den usunde gas.

  Vi vender hurtigst muligt tilbage på enhver henvendelse. Du kan forvente svar indenfor kun 24 timer.

  Få et sikkert og sundt hjem med Furesø Kloak og Beton. 

  Vi glæder os til at høre fra dig.

  Ring til os