RADONSIKRING

Radonsikring

Radon er en radioaktiv gasart, der kommer fra undergrunden og siver op i boligen. Bygningsreglementet kræver, at byggerier sikres mod radon, fordi radon er sundhedsskadeligt. Lang tids påvirkning af radon kan være medvirkende til lungekræft.

Har du fået foretaget en radonmåling, hvor der blev konstateret et for højt niveau af radon, kan du tage fat i os og få foretaget en radonsikring.

Skriv til os via formularen her på siden eller giv os et kald.

Vi kan træffes på telefon 40371367

Hvor kommer radon fra?

Radon trænger ind i bygninger gennem revner eller sprækker mod jorden på grund af det ofte lavere lufttryk inde i bygningen end under bygningen.

Særligt i rum med gulve direkte mod jord, som eksempelvis kældre, er der risiko for radon i bygningen. Radonindholdet i jorden varierer fra sted til sted. Det er muligt at måle radonkoncentrationen i en bolig med simpelt måleudstyr kaldet et dosimeter.

Hvordan sikres boligen mod radon?

I forbindelse med nybyggeri ved eksempelvis terrændæk eller støbning af gulv, monterer vi en radonspærre langs kanter og gennemføringer og sikrer dermed bygningen mod radon.

Bygningsreglementet stiller krav om, at alt nybyggeri skal radonsikres, og det er dig som bygherre, der har ansvaret for, at det bliver gjort.

Ved eksisterende byggeri etablerer vi forskellige typer af radonsug eller ventilation, som skal mindske radonkoncentrationen i boligen.

Kontakt os, hvis du har mistanke om radon i din bolig. Vi undersøger det og sikrer boligen mod radon.

Gode råd til radonsikring

Sundhedsstyrelsen har udgivet denne pjece om radon, hvis du gerne vil vide mere.

Energistyrelsen har i samarbejdet med Statens Institut for Strålebeskyttelse, Kræftens Bekæmpelse og med støtte fra Realdania udviklet hjemmesiden radonguiden.dk. Her kan du læse om risikoen for radon, hvordan du måler radon, og få konkrete anvisninger til, hvordan du kan sænke radonniveauet i dit hus.

Få et uforpligtende tilbud

Udfyld formularen, og få et uforpligtende tilbud på din opgave. Vi vender tilbage hurtigst muligt.

Det siger kunderne

–  Jeg har flere gange valgt at gøre brug af Furesø Kloak og Beton, da kvaliteten af det arbejde, de udfører, altid er i top, og jeg har samtidig fuld tillid til, at projekterne bliver fulgt helt til dørs. De gav sig tid til at forklare deres tilbud, hvilket gav mig en tryghedsfornemmelse og en følelse af at være blevet inddraget i det arbejde, der blev udført på mit hus.

Susanne Duurhus

–  Vi har i sommeren 2014 benyttet os af Furesø Kloak og Beton til at udføre kloakarbejde på vores ejendom. Vi har fra starten af følt os særdeles godt behandlet og følt, at vi som kunde var i centrum.  Vi valgte Furesø Kloak og Beton til at udføre arbejdet, fordi de lyttede til vores behov samt gav os en grundig og seriøs gennemgang af vores muligheder, og hvordan de kunne føres ud i livet.

Mads Bendtsen, Birkerød